Blog > Komentarze do wpisu

DORSZ

 Ważną rzeczą jest natarcie ryby sokiem cytrynowym. Tak przyprawioną rybą kraje sie w dzwonka, panieruje w jajku i bułce i smaży na maśle.

 

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania dorsz panierowany

 

 

Doskonały jest też dorsz gotowany w wodze osolonej, zakwaszonej octem, posypany siekanym jajkiem i polany masłem

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania cod poached egg sprinkled

środa, 14 lutego 2018, wela2

Polecane wpisy

  • POTRAWA Z ZIEMNIAKÓW - zapiekanka

    Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego włożyć warstwami pokrajane w talarki gotowane ziemniaki, twarde jaja ró­wnież krajane, 3 sardele oczyszczone

  • SZCZUPAK PO WIEDEŃSKU

     Oczyszczonego szczupaka rozciąć na długość aż do skóry, tak, aby można było kość grzbietową wyjąc, nieuszkadzając skóry, rozłożyć na płasko na brytwannie

  • SZCZUPAK W MAŚLE SARDELOWYM

    Szczupaka oczyszczonego i odleżałego przez parę godzin w soli, Osusza się serwetką, smaruje masłem, utartym z paroma sardelkami i piecze w piekarniku, pilnie po