Blog > Komentarze do wpisu

DORSZ

 Ważną rzeczą jest natarcie ryby sokiem cytrynowym. Tak przyprawioną rybą kraje sie w dzwonka, panieruje w jajku i bułce i smaży na maśle.

 

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania dorsz panierowany

 

 

Doskonały jest też dorsz gotowany w wodze osolonej, zakwaszonej octem, posypany siekanym jajkiem i polany masłem

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania cod poached egg sprinkled

środa, 14 lutego 2018, wela2

Polecane wpisy

  • ŚLEDZIE ROLMOPSY .

    5 śledzi (zwykłych tzw. holenderskich) namoczyć po oczyszczeniu ich z łusek i solii pozostawić w wodzie 12 godzin. Następnie obciągnąć ze skórki, rozciąć przez

  • SZCZUPAK NA SZARO .

     Proporcja: 1 szczupak, 7—8 szklanek kwasu buraczanego, łyżka mąki, łyżka oliwy, 50 dag rodzynków, 1 cytryna, 1 brukiew, 1 kalarepa, 1por, 1 burak sł

  • BIAŁA RYBA W SOSIE KOPERKOWYM.

    Oczyszczoną rybę kraje się w dzwonka i gotuje w słonej wodzie z kawałkiem selera i pietruszki. Gotować się powinna na małym gazie, powoli, aby się nie rozpadła.