Blog > Komentarze do wpisu

ZUPA GRYSIKOWA

 

 Dwie łyżki stołowe grubszego gry­siku praży się na ogniu, dodając łyżkę masła, szybko mieszać, bo się łatwo przypala. Osobno rozpuszcza się 2 kostki bulionu Maggi w litrze wody gotowanej i rosołem tym zalewa, mieszając, uprażony grysik. W wazie rozciera się 1 żółtko i łyżeczkę siekanej zielonej pietruszki, po czym zalewa się to gotującą zupą.

Znalezione obrazy dla zapytania Chowder soup

 

 

wtorek, 23 stycznia 2018, wela2
Tagi: zupa grysik

Polecane wpisy

  • ZUPA ZIEMNIACZANA PUREE

    Nastawić w litrze wody sporo włoszczyzny i 3 duże ziemniaki oraz cebulę. Ugotowane jarzyny wraz z ziemniakami przetrzeć przez sito lub blenderem, rozprowadzić s

  • ZUPA ŚMIETANOWA Z MAKARONEM.

    Zagnieść ciasto z mąki, 1 jajka i łyżki wody, wywałkować i pokrajać w szerszy makaron. 3/4 litra wody osolić i popieprzyć, zagotować, wrzucić makaron i gotować

  • ZUPA WĄTROBIANA

      10—15 dag wątroby (jakiejkolwiek) zemleć, podsmażyć na maśle z cebulką, przetrzeć przez sito, zmieszać z zasmażką i rozprowadzić rosołem  

  • Zupa brukselkowa z mrożonymi warzywami

     Zapraszam na zupę brukselkową. Przygotowana na drobiowym wywarze z dodatkiem mrożonych warzyw i słodkiej śmietanki smakuje pysznie. Polecam. Składniki : 1

  • Zupa buraczkowa z warzywami

     Zapraszam na pyszną zupę buraczkową. Przygotowana z nietypowym dodatkiem - mrożonymi warzywami na patelnię. Pożywna i rozgrzewająca oraz szybka w przygoto