Blog > Komentarze do wpisu

ROLADA CIELĘCA

Ładny kawał dyszka cielęcego (1 kg) rozbić na cienki płat, posolić i obłożyć plastrami szynki: przez środek położyć kilka twardych jaj, zwinąć mocno, owiązać nitką lub umocnić spinaczam i gęsto naszpikować młodą słoninką. Na podłużną brytwankę dać łyżkę masła i sporo jarzyn drobno krajanych. Najpierw mięso osmażyć na maśle, potem dodać jarzynki i dusić, słabo podlewając rosołem . Gotową roladę wyjąć na półmisek, a jarzynki przetrzeć, rozprowadzić śmietanką, zagotować i wlać do sosjerki. Z mięsa zdjąć nitkę lub spinacze, pokrajać plastry i ułożyć tak, aby kolory mięsa, szynki i jaj ładnie się na półmisku uwydatniły

 pobrane_1

 

 

 

czwartek, 25 stycznia 2018, wela2

Polecane wpisy